27 oktoober, 2020

Manfred Kalmsten - Tundmatu surm (Raske vihm, 2020)

 

Kui kogumikus on eespool avaldatud üks üsna õnnetu fantasy paroodia, siis see tekst on küll päris korralikult teostatud fantasy.

Vana kuningas on haige ja saadab oma väimehe uurima, et ega sootagused … inimeste ja sisalike moodi humanoidid valmistu läbi selle kahte riiki eraldava hiiglasliku soo neid ründama. Tõepoolest, teel juhtub nii mõndagi ning viimaks langeb väike luureseltskond nende humanoidide sõjasalga kätte ning neid hakatakse toimetama sisemaale - kuniks ellu jääb vaid väimees. Aga kus häda kõige suurem, seal abi kõige ootamatum … ning selgub, et soos enne kokkupõrget kohatud laibal on midagi, mida selle laiba endine omanik hädasti vajab. Kuid vangistusest päästmisel on oma hind.

Parajalt segane ülevaade, aga ei saa teps mitte kõik paljastada (soovi korral saab kohe Reaktori veebilehelt lugeda). Teksti ilmestavad mitmed eellood, kus siis heidetakse valgust noormehe kokkupuudetele kuningaga ja teed väimeheks saamiseks. Nagu Kalmsteni tundub omane olevat, siis peategelane rühib ikka ühes parajas hädaorus nimega elu (aga milline minevik, eksole) ning tulemuseks on päris korralik klassikaline fantasy.




Kommentaare ei ole: