04 august, 2019

Yoon Ha Lee – Gamer’s End (Hexarchate Stories, 2019)


See tekst ilmus mänguteemalises antoloogias ning käsitleb Shuosi akadeemia nö edasijõudnute õpet, kus ühe simulatsiooni juhendajaks on üks teatud massimõrvarist Keli väejuht.

Ainult et kui see simulatsioon käima lükkub, satub õppur situatsiooni, kus Shuosi hallatav planeedisüsteem ongi langenud Tauragi ülekaaluka üllatusrünnaku ohvriks (iroonilisel kombel oli simulatsiooni ülesandeks tegelda Tauragi sümpatiseerivate hereetikutega … nüüd on vastas hoopis eriväelased) ja õppur on sattunud valele poole rindejoont. Aga sellises olukorras oleks tal võimalik sooritada kangelastegu Hexarchate’i päästmiseks, selle nimel saaks ta lasta Shuosi energiasüsteemi taevasse: mis pidurdaks Tauragi invasiooni ja lisaks enese hukkumisele tõmmata surma kaasa kõik siinsed elanikud. See tekitab äsja partisaniks sattunud õppuril teatud küsimusi. Kuid aeg lendab.

Selle loo lõplikuks mõistmiseks pidin uuesti üle lugema „Revenant Gun“ lõpupeatükid – jah, Jedao tegelikult võetigi Mikodezi juurde õppeinstruktoriks, eesmärgiks Shuo tulevaste tipptegijate eetikat, ee, parandada.

Kommentaare ei ole: