03 september, 2019

Tim Powers - Parallel Lines (The Year's Best Dark Fantasy and Horror, 2011)


Vahelduseks Powersilt niisugune lugu, mille võib rahus ühe hingetõmbega läbi lugeda. Kaksikutest õed on terve elu koos elanud, ja nüüd on vanem õde haiguse tagajärjel siitilmast lahkunud. Mitu nädalat hiljem peale seda kurba sündmust avastab noorem õde, et lahkunu proovib temaga teispoolsusest ühendust võtta. Veel hullem, ta sooviks justkui siitilma naaseda. Mis on muidugi tore, aga … peale terve elu vanema õe juhitavaks olemist tahaks viimaks ka oma elu kogeda.

Peagi selgub, et noorem õde pole ainus, kellega vanem õde teispoolsusest suhtleb – ta nimelt püüab neid aidanud noore koduabilise keha üle võtta, lubades sellele oma pangaarve kasutamist, ilusat välimust ja rohket reisimist mööda ilma. No tõepoolest … nooremal õel tekib küsimus, et kelle raha siis õieti tuulde visatakse.

Kui nii võtta, võiks lugu süüdistada mustas huumoris, igal juhul see kaksikute kooselu ei pruukinud olla mõlemale osapoolele ühtmoodi meeldivaks kogemuseks. Tõepoolest, see Powersi lugu pole üldsegi kontimurdev võrreldes eelmiste lugemiskogemustega – see on asja juures peamine hea kogemus.



ulmekirjanduse baas

Kommentaare ei ole: